DEELNEMEN EN MEEPROFITEREN

Het is ons uitgangspunt dat zoveel mogelijk omwonenden financieel deel kunnen nemen in het park en mee profiteren. Dan wordt het echt een park van de mensen uit Midden- Groningen.

Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Een paar opties:

  • Obligaties: een zeker rendement en zekere teruggaaf van de inleg. Voor omwonenden hanteren we een lagere prijs of eerste gratis obligatie.
  • Aandelen in het park: u investeert en bent mede-eigenaar en krijgt een goed rendement; doorgaans hoger dan bij obligaties. Voor omwonenden hanteren we een lagere prijs of eerste gratis aandeel.
  • U investeert in een aangewezen deel van het park voor een groep bewoners of voor de energiecoöperatie: dit lijkt in feite op aandelen, met een aanwijsbaar deel van het park. Met dit deel van het park kunt u uw eigen stroomverbruik thuis zelf produceren, met een korting via de nieuwe postcoderoosregeling (subsidie op de zelf geproduceerde elektriciteit).
  • Geen investering maar een fonds voor initiatieven in de regio: bewoners, bijvoorbeeld georganiseerd in een coöperatie, beslissen over de besteding.
  • Combinaties van het bovenstaande zijn ook mogelijk.

 

Dezer dagen voeren we gesprekken met diverse mensen om hier invulling aan te geven. Zo spreken we ook met de energiecoöperaties Duurzaam Menterwolde en Eekerpolder in de gemeente.  We gaan ook graag met u het gesprek aan.

De verticale palen waarop de stalen “tafels” rusten worden in de grond geramd. Het voordeel van geramde structuren is dat deze tijdens de bouw heel weinig overlast opleveren (de rammachines zijn betrekkelijk klein), de geluidsproductie beperkt is, en dat aan het einde van de exploitatieperiode het terrein gemakkelijk eventueel weer in zijn oorspronkelijke staat hersteld kan worden.

HEEFT U NOG VRAGEN?