Welkom bij Solarcentury

Vanwege het Corona-virus is het helaas niet mogelijk om elkaar persoonlijk te ontmoeten,  daarom hebben we deze pagina opgezet zodat je vragen kan stellen over het zonnepark.

Algemene informatie

Zonnepark Masterveldweg zal 61 hectare beslaan en circa 62 GWh aan duurzame energie gaan produceren. Dit is voldoende voor het elektriciteitsverbruik van ongeveer 18.000 huishoudens. Daarmee zal het zonnepark een substantiële bijdrage leveren in de verduurzaming van de energievoorziening van de gemeente Winterswijk.

De gemeente heeft de ambitie om energieneutraal te zijn in 2030. Dat betekent dat er een mix aan maatregelen getroffen zal worden waarin de gemeente, haar inwoners, bedrijven en lokale organisaties samen optrekken. Omdat huizen van het gas af gaan en auto’s steeds meer elektrisch zullen gaan rijden moet er meer elektriciteit worden opgewekt dan nu het geval is.

Kies het onderwerp waarover u meer wil weten! Heeft u een vraag of opmerking? Bel, chat of mail dan met een van onze specialisten. We zitten met een team klaar om uw vragen direct te beantwoorden.

Meld u aan door het onderstaande formulier in te vullen

Enkele van onze projecten

Wie zijn wij?

Solarcentury is marktleider in de ontwikkeling, bouw en exploitatie van grootschalige zonneparken in Nederland en daarbuiten. Ook verkopen en bouwen we zonnepaneelinstallaties voor bedrijven en particulieren, onder andere via een samenwerking met IKEA en Nissan. Met onze regionale vestigingen, waaronder die in Nederland leveren wij een ervaring en expertise van wereldklasse aan onze klanten. Solarcentury heeft als missie een zinvol verschil te maken in de strijd tegen klimaatverandering door het breed verspreiden van zonne-energie. Als bedrijf zijn we ervan overtuigd dat zonne-energie van cruciaal belang is bij het bereiken van een klimaat neutrale wereld. Deze energie zetten we al ruim 20 jaar zo kosteneffectief mogelijk in.

Wij geloven in zaken doen met een sociale component. Mede daarom besteden we jaarlijks 5% van onze winst aan SolarAid, een internationale ontwikkelingsorganisatie die alle kerosinelampen in Afrika wil vervangen door solar lights.

Wat doen wij?

Voor diverse gemeenschappen hebben wij alle belanghebbenden bediend om zo een voor eenieder wenselijk zonnepark te realiseren. Elk zonnepark dat wij bouwen is volledig maatwerk en afgestemd op en met de omgeving. Op het gebied van landschappelijke inpassing schakelen wij onze specialisten in maar maken ook juist gebruik van lokale partijen indien voorhanden. De financiering van parken kunnen wij volledig zelf maar vanzelfsprekend zijn er ook mogelijkheden voor lokale participatie. Zo profiteert de omgeving mee van ons zonnepark én maken we samen een zinvol verschil in de strijd tegen klimaatverandering.

Zoekt u een interessante bestemming voor uw grond? Met inkomsten voor u en opbrengsten voor mens en milieu? Het exploiteren van een zonnepark op uw grond biedt deze kans. U draagt bij aan het verduurzamen van de energievoorziening in uw omgeving en u krijgt 25 jaar lang gegarandeerde inkomsten.