ZONNEPARK MEEDEN 10 SEPTEMBER DIGITALE INFORMATIEBIJEENKOMST

De energiebedrijven Solarcentury, RWE en Solar Proactive hebben het plan het Zonnepark Meeden te ontwikkelen in de gemeente Midden-Groningen, ten noorden van het dorp Meeden. Donderdag 10 september vanaf 16.00 tot 20.00 uur organiseren we een avond waarop u met ons in gesprek kunt. Het liefst hadden we in Meeden een avond georganiseerd waar u informatie zou krijgen en in gesprek zou kunnen met onze medewerkers. Vanwege Corona en de noodzakelijke maatregelen organiseren we dit nu online.

Bekijk onderstaande video voor verdere informatie, en lees ook verder over de mogelijkheden via het menu daaronder. We zitten vanaf 16:00 uur klaar met een team om uw vragen per chat, email en telefonisch te beantwoorden. U kunt ons bereiken op de volgende manieren:

 

Telefoonnummer: 0800-4200900

 

Chat: zie rechtsonder

Dit initiatief past in het landelijke beleid om de energievoorziening te verduurzamen. Fossiele centrales worden de komende jaren grotendeels vervangen door de opwek van energie uit zon en wind. Het past ook in het gemeentelijk beleid om in 2040 klimaatneutraal te worden en een groot deel van de energie duurzaam binnen de eigen gemeente op te wekken. Het initiatief valt in zone die vorig jaar door de gemeente is aangewezen voor de ontwikkeling van grootschalige zonneparken. Tenslotte zal het initiatief bijdragen aan de lokale economie. Het is de wens van de bedrijven dat bewoners in de buurt mede-eigenaar kunnen worden of op andere wijze kunnen meeprofiteren.

We staan open voor iedereen die hier goede ideeën voor heeft. Daarnaast is het de ambitie van de initiatiefnemers om een natuurrijk, landschappelijk goed ingepast park te ontwikkelen. De vormgeving en vorm van participatie staan voor ons zeker niet vast en bespreken we juist graag met de omwonenden.

Menu voor meer informatie:

Wilt u contact met ons?

Per telefoonPer e-mail