SOLARCENTURY

Solarcentury is marktleider in de ontwikkeling, bouw en exploitatie van grootschalige zonneparken in Nederland en daarbuiten.

OVER SOLARCENTURY

Solarcentury is marktleider in de ontwikkeling, bouw en exploitatie van grootschalige zonneparken in Nederland en daarbuiten. Ook verkopen en bouwen we zonnepaneelinstallaties voor bedrijven en particulieren, onder andere via een samenwerking met IKEA en Nissan. Met onze regionale vestigingen, waaronder die in Nederland met meer dan 35 medewerkers, leveren wij een ervaring en expertise van wereldklasse aan onze klanten. Solarcentury heeft als missie zonne-energie voor iedereen bereikbaar te maken en zo een zinvol verschil te maken in de strijd tegen klimaatverandering. Als bedrijf zijn we ervan overtuigd dat zonne-energie van cruciaal belang is bij het bereiken van een klimaatneutrale wereld. Deze energie zetten we zo kosteneffectief mogelijk in. In de afgelopen 20 jaar hebben de zonneprojecten van Solarcentury meer dan 3,5 miljard kWh schone elektriciteit opgewekt en meer dan 1,5 miljoen ton CO2-uitstoot bespaard.

SOLARAID

In 2006 richtte Solarcentury het goede doel SolarAid op dat zich inzet voor klimaatverandering en het bestrijden van armoede in ontwikkelingslanden door
toegang te bieden tot zonne-energie en tegelijkertijd het gebruik van kerosinelampen in Kenia, Malawi, Oeganda en Zambia aan te pakken.
Solarcentury doneert 5% van haar nettowinst aan SolarAid, waardoor tot nu toe al meer dan 10 miljoen mensen in Afrika toegang hebben gekregen tot
veilige, schone en duurzame zonne-energie. Solar-aid.org

Geinstalleerd vermogen in MWp
Zonne-energie installaties